Kurs og foredrag

Dagny Fargestudio holder både kurs og foredrag innen fargedesign og fargetrender.

Foredrag

Foredrag tilpasses den oppdragsgivers tema og målsetting. Vanlige vinklinger er fargetrender generelt, fargetrender knyttet til et felt (arkitektur, mote, interiør), hvordan bruke farger og/eller fargepaletter.


Kurs

Kursene har varighet 1-2 dager og skreddersys ut fra behov og tilpasses kursdeltagernes bransje. Enten holdes kurset hos oppdragsgiver, eller så holdes det en håndfull kurs i året for individuelle deltagere.

Kommende kurs:


Bergen 


dato: onsdag 9.november
tid: kl 1000-1500
sted: Lyst & Fryd. Damsgårdsveien 174 (rett ved Laksevåg kirke ved sjøen).

Send påmelding til kurs@dagnyfargestudio.no. Husk å fortelle om hva slags yrke du har og på hvilke felt du ønsker å øke din kompetanse.

Pris: kr 5.000,- ink. mva. Kursavgiften inkluderer også lunsj og materiell


Kursinnhold – standardkurs – 1 dag:

Farger er viktigere enn det har vært på mange år, og vi er på vei inn i en ny epoke, som setter nye krav til fargebruk – både innvendig og utvendig. Dette kurset har en overordnet målsetting:

Gi utøveren selvsikkerhet og trygghet til å utvikle samtidige og interessante fargepaletter med effektiv og god bruk av farge.

Farger kan føles som et stort og uoversiktelig felt som det er skummelt å begi seg inn på. Sannheten er at de aller fleste kan lage en god fargepalett, men det krever interesse, innsikt og øving. I dette kurset går vi gjennom følgende temaer:

Mennesket – kunden

Hvem er det vi skaper rom og bygninger for? Vi tar en nærmere titt på Homo Sapiens, en art tobeinte primater i familien menneskeaper.

Vi jobber med praktiske oppgaver.

Slik skaper du en fargepalett (interiør og eksteriør)

Hva er en fargepalett? Hva inneholder den? Hvordan bygger man den opp? Hvor mange farger kan man bruke? Hvordan knytte fasade og interiør sammen? Farger kan endre et bygg på dramatisk vis. Det kan skjule eller fremheve detaljer, det kan bli behagelig eller ubehagelig å se på. Å utarbeide fargepaletter innendørs kan være tidkrevende, men det er vel verdt strevet. Fargene kan fremheve arkitektoniske detaljer, skape detaljer der de ikke finnes, skape stemning og atmosfære og rom det er godt å være i.

Vi jobber med praktiske oppgaver.

Mennesket og farger

Farger omtales ofte som noe veldig personlig, hvor forskjellige mennesker har forskjellige preferanser. Det er en sannhet med modifikasjoner. Det er gjort en del forskning på feltet, og det er kommet frem til noen fasitsvar. Mennesket reagerer i utgangspunktet ganske likt på primær-, og sekundærfargene, og visse farger utpeker seg som viktigere enn andre. Det vil si at enkelte farger vil passe bedre til noen prosjekter eller rom enn andre. God og effektiv fargebruk kan skape rom som er skreddersydd for læring, avslapning, kreativitet og sosialt eller samspill. Dersom ønskelig, kan farger få brukeren til å spise mer fortere, mindre eller bruke mer tid på måltidet. Feil bruk av farge kan føre til stress, senket produktivitet og generell ukomfort.

Vi jobber med praktiske oppgaver.

Fargetrender

Her går vi gjennom de to overlappende fargeepokene vi nå er inne i. Fra det akromatiske og enkle, og over mot en betraktelig friere, men også mer kompleks bruk av farge. Hvilke farger er på hell, og hvilke er det verdt å jobbe videre med? Vi ser på fargene i et tiårsperspektiv.

Vi jobber med praktiske oppgaver.